A Kincstári Vagyoni Igazgatóság szerint jogtalanul lakik Kádár János egykori otthonában Veres István. A férfi engedéllyel épített rá az épületre, így tulajdonostársnak tekinti magát.

A Citadella-ügyből ismert Veres István lakik Kádár János egykori otthonában. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) szerint jogtalanul tartózkodik a házban - írja a Blikk.

A villát Veres feleségével, Geszler Dorottyával vette bérbe, de az exmodell kislányával januárban elköltözött a házból. Ez után kért Veres engedélyt a ráépítésre, amit meg is kapott. Miután márciusban új szintet épített a házra, most tulajdonostársnak tekinti magát. Veres két hete felmondta a Kádár-villa bérleti szerződését, de nem költözött ki. Őrző-védők jelentek meg, és nem akarták beengedni a férfit. Molnár Zoltán, a KVI vezérigazgatója szerint miután a bérletet felmondták, a ház üresen áll, ezért védelem alá kell helyezni. Veres szerint Molnárt személyes bosszú vezérli, ezért feljelentést tett önbíráskodás és könnyű testi sértés miatt (bár az őrző-védők nem bántották).

A Blikk jogi szakértője szerint miután a bérleti szerződést a házastárssal kötötték, és azt csak az egyik fél mondta fel, a másik bérlő marad. Dr. Kamarás Péter ügyvéd elmondta, ha a ráépítés engedéllyel történt, az építtető tulajdonközösségbe került az eredeti tulajdonossal, azaz a KVI-vel, és tulajdonosi jogokat gyakorolhat.