Bizonytalan a Millenáris Park jövője

Az ÁPV Rt.-nek nincs kész terve a Millenáris Park hasznosításáról - írja a Népszabadság. A Millenáris Kht. új vezetője, állítólag 2006-ig egyben tartaná a korábban eladásra szánt ingatlant. A kht. ügyében folytatott vizsgálat során valószínűleg Bártfai Béla, egykori államtitkár lesz a következő gyanúsított - tudta meg a Magyar Hírlap.


 

 

A millenniumi ünnepségsorozat kezdetén az Orbán-kormány kinyilvánította: a rendezvények végén az állam hasznosítja a Millenáris Park területét, hogy az ÁPV Rt. visszakapja pénzét, amit a Ganz terület helyrehozásába fektetett. A beruházás tervezett költsége hatmilliárd forint volt, a végső összeg azonban nyolcmilliárd körül alakult, de pontosan nem lehet tudni, mennyi pénzt költöttek a Rózsadomb aljában lévő, értékes ingatlanra. Ehhez még hozzáadódnak azok a milliárdok, amiket a park működtetésére, és a kiállításra költöttek. A működtetésre létrehozott Millenáris Kht. új vezetője, Mizsei Zsuzsa és Gál J. Zoltán kormányszóvivő is azt állították, hogy elmarad az utóhasznosítás.

Miután a park egyik részét - a mai Zöld Péter játszótér területét - eladták, annak tulajdonosa, az Apisolato Kft. iroda- és lakóépületeket akar kialakítani a területen. A vagyonkezelő tulajdonában lévő Kisrókus Kft. az év végéig bérli a telket, akkor jár le az építési tilalom is.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Mizsei már elkészítette a park hasznosításának hosszú távú koncepcióját, mely szerint 2006-ig egyben tartanák a területet, és kulturális rendezvényeket és kiállításokat tartanának itt.

A Magyar Hírlap információi szerint a Millenáris Kht. gazdálkodása ügyében folytatott rendőrségi vizsgálat következő gyanúsítottja valószínűleg Bártfai Béla lesz. A Miniszterelnöki Hivatal egykori államtitkára volt az, aki az ügyben már hűtlen kezeléssel gyanúsított Berkecz Mária távozását intézte.

A lap arról is beszámol, hogy az államtitkár csak a volt vezető távozását intézte, maga a Millenáris Kht. Stumpf Istvánhoz tartozott. És bár a 32 milliós végkielégítés kifizetése az ő nevéhez fűződik, Berkecz távozásához állítólag a Stumpf István vezette kancellária ragaszkodott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK