180 forint helyett 150, egyes utcákban pedig 120 forintért lehet parkolni október közepétől a budai kerületek belső részein. A díjak csökkentéséről a főpolgármester döntött.

Demszky Gábor főpolgármester mai döntése értelmében Buda belső kerületeinek egyes részein csökkennek a parkolási tarifák. Erről a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatta az [origo]-t. A főpolgármester a jogszabályok alapján saját hatáskörben csökkentheti a parkolási díjakat az egyes díjzónákban. Az I., II. és a XI. kerületekben lehet olcsóbban parkolni október 14-én reggel nyolc órától.

Olcsóbb lesz a parkolás a Krisztina körút - Mészáros utca - Aladár utca - Hegyalja út által határolt területen. Beleértve a határoló utakat, de kivéve a Krisztina körutat és a Fém utcát. Az érintett területen 180 forint helyett 150 forintot kell majd fizetni egy óráért.

Ugyanígy Lágymányos legbelső részén, a Budafoki út - Karinthy Frigyes út - Egry József utca - Sztoczek utca - Bertalan Lajos utca - Budafoki út - Szent Gellért tér által határolt területen is óránként 150 forintra csökkennek a díjak. A Gellérthegy egyes részein, a Kelenhegyi út (a Kelenhegyi lejtőig) - Kelenhegyi lépcső - Ménesi út - Somlói út - Balogh Tihamér lejtő által határolt területen nagyobb mértékben, 180 forintról 120 forintra csökkennek a tarifák.

A hivatal közleménye szerint a csökkentésre azért van lehetőség, mert a korábbi felmérések azt mutatják, hogy az érintett területeken kimondottan alacsony a parkolóhely-kihasználtság. Ez alól kivételt képeznek a díjcsökkentés alól kivont utak.