A zürichi járat után a Párizsba tartó Malév gépet is vissza kellett fordítani röviddel a felszállás után, mert újabb bejelentés érkezett bombariadóról. Ez már a negyedik eset rövid időn belül. Minden visszafordítás 3-4 millió forintba kerül. Az ügyet a rendőrség vizsgálja.

Bombariadó miatt visszafordult a Malév Zürichbe tartó járata péntek reggel, néhány perccel a felszállás után - mondta Pető György, a Budapest Airport Rt. szóvivője. A gép rendben leszállt Ferihegyen. A hír megjelnése után újabb gépet fordítottak vissza, szintén bombariadó miatt. A párizsi járat mindössze 5 percet töltött levegőben, majd kénytelen volt leszállni.

Ez már a negyedik bombariadó miatt visszafordult Malév-gép egy hét alatt. Az első múlt hét pénteken fordult vissza New Yorkból. A második két nappal később egy londoni járat volt. Mindkét esetben egy nyilvános telefonfülkéből értesítették az illetékeseket arról, hogy bomba van a gép fedélzetén. A rendőrség mindkét esetet vizsgálja, egyelőre nem találtak közöttük összefüggést. A Malévnak közel 10 milliós kárt okoztak a fenyegetések, egy gép visszafordítása a magyar légtérből 3-4 millió forintos pluszköltséget jelent.