FKGP: Rétiék elfoglalták a székházat

Társaival pénteken elfoglalta a Független Kisgazdapárt Belgrád rakparti országos központjának épületét Réti Miklós, aki magát a Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében a párt elnökének tekinti.

A tv2 Tények című hírműsora péntek esti tudósítása szerint a csoport feszítővassal hatolt be az épületbe, miután annak zárját az előző nap valaki lecserélte. A behatolást követően leltár készült az eltűnt tárgyakról. Réti Miklós a kereskedelmi televíziónak elmondta: telefaxok, telefonok, számítógépek és irodabútorok hiányoztak a székházból.

Torgyán József viszont, aki vitatja a bírósági döntést, azt közölte, hogy pert indít a behatolók ellen, s úgy fogalmazott, mindent el fog követni, hogy se a székházat, se a Független Kisgazdapártot ne tudja megkaparintani a csoport. A riport emlékeztetett arra, hogy pártelnökként Torgyán József az országgyűlési választások előtt kétszázmillió forint foglalót fogadott el Szeremley Huba vállalkozótól a székházért, ám - mivel ezt az összeget a párt nem fizette vissza - további félmilliárd forintért esetleg az üzletemberé lehet az ingatlan.