Budapest

A Bánkút utcában a Szent Korona útja és a Páskomliget utca között felújítják a villamospályát, ezért a 69-es villamosok csak a Mexikói út és a Mézeskalács tér között járnak, a Mézeskalács tér és az Újpalota, Erdőkerülő utca között buszok viszik az utasokat.

Mossák az Alagutat, ezért október 14-től október 17-ig naponta éjféltől hajnali 4-ig lezárják.

A Budavári Sikló szintén október 14-től október 18-ig karbantartás miatt nem jár.

A Gábor Áron utcát a Bimbó út közelében lévő Lóczy Lajos utca és a Pasaréti út között lezárták.

Sávlezárások vannak az Eszter utca kétirányú szakaszán az Áldás utca és a Törökvész út között, az Újpesti felső rakparton a Gogol utcánál az Árpád híd felé vezető oldalon, a Tétényi úton az Etele út és a Kondorosi út között, a Rákosi úton a Rózsa utca és a Kossuth utca között, a Cinkotai úton a Liget sor és a Gyöngytyúk utca között

A Köztársaság téren felújítják az útpályát, ezért a Szilágyi utca és a Népszínház utca közötti útszakaszt teljes szélességében elkerítették a forgalom elől. Hétfőtől a tér Népszínház utca és Luther utca közötti szakaszán sem lehet közlekedni.

A  Szentkirályi utcát a Múzeum utca és a Mikszáth Kálmán tér között lezárták, a Múzeum utcát a Szentkirályi utcától az Ötpacsirta utcáig egyirányúsították, a Pollack Mihály tér pedig zsákutca lett a Bródy Sándor utca felől. A Szabó Ervin téren, a Reviczky utcában, valamint az Ötpacsirta utcában továbbra sem lehet közlekedni, mert díszburkolatot építenek.

A Vajda Péter utcát az Orczy úttól a Könyves Kálmán körútig útépítés miatt egyirányúsították. A forgalomkorlátozás miatt a 99-es és a 99A jelzésű autóbuszok a Blaha Lujza tér felé a Könyves Kálmán körút-Elnök utca-Orczy út útvonalon viszik az utasokat. 

A Kerepesi út és a Százados út csomópontjában felújítják a csatornát, ezért a Százados útról csak egy sávon kanyarodhatnak rá a Kerepesi útra. A munkák miatt a Kerepesi úton a városból kifelé vezető belső sávot is felbontották.

A Szent László úton a Hungária felüljáró alatt a külső sávot mindkét irányban lezárták, mert javítják a híd alsó szerkezetét.

Vidéki utak

Hegyeshalomnál a ki- és belépő személyautósok fél óra, Záhonynál a kilépő személyautósok egy óra várakozásra kényszerülnek. A belépő teherautósofőrök Rábafüzesnél három órás, a kilépő sofőrök Hegyeshalomnál és Nagylaknál egy órás határvárakozással számíthatnak.

Az M0- ás autópályán a 16-os és a 18-es km között irányonként egy sávon lehet közlekedni.
Az M1-es autópályán Herceghalomnál, Óbaroknál és Tatabánya közelében egy pályán halad a kétirányú forgalom. A herceghalmi csomópontnál nem lehet a főváros felé felhajtani.

Az M3-as autópályán a bagi csomópont közelében egy pályán halad a kétirányú forgalom.

Az M7-es autópályán a Balaton felé öt szakaszon irányonként két szűkített sáv járható. Budapest irányába nem használható a polgárdi, martonvásári, érdi csomóponti ág le- és felhajtóága.

Az 1-es főúton a 13-as kilométernél lezárták a Biatorbágyra vezető összekötő utat. A 4-esen Szolnoknál a Szt. István hídon van napközben félpályás lezárás. A 6-oson Adonyban csomópont-építés miatt az 51-es km-nél leszűkül az út.

A 11-es főúton Tát és Esztergom között közműépítés miatt a 72-es km-nél van útszűkület. Az 52-es főúton a solti Kis-Duna hídon egy sávon, jelzőlámpás irányítással lehet áthaladni, javítási munka miatt. A 67-es főúton a somogyaszalói Deseda-híd javítása miatt van félpályás útzár. A 71-es főúton Zánkán átépítik a korábbi csomópontot. A 74-es főúton Egervárnál és Zalaegerszegen útépítés miatt akadozhat a forgalom. A 84-es főúton Lövő községnél a vasúti átjáró fényjelző készülékét több napra kikapcsolták, korszerűsítés miatt. A 85-ös főúton Farádnál, a 86-oson pedig Zalalövőnél útépítés miatt vezettek be forgalomkorlátozást. A 87-es főúton Rumnál átépítik a csomópontot, ezért a forgalmi rend megváltozott.