Elítélték a szabadkai bérgyilkost

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek Kecskeméten egy szabadkai bérgyilkost, a jugoszláv hadsereg veteránját, aki két évvel ezelőtt élettársa felbujtására gyilkolt Magyarországon. Áldozatát a E75- ös főút mellett, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között találták meg.

Két évvel ezelőtt, 2000. júniusában lőfegyverrel kivégzett, meztelen alsótestű holttestet találtak az E75- ös főút mellett, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között. A rendőrség kiderítette, hogy a gyilkosságot egy az út menti parkolóban, lakókocsiban élő bosnyák férfi élettársnője tervelte ki.

Az évek óta illegálisan Magyarországon tartózkodó autócsempész szabadkai élettársnője bérelte fel két honfitársát a gyilkosság elkövetésére. A most megszületett első fokú ítélet szerint a gyilkos életfogytiglani fegyházbüntetést kapott.

A jugoszláv hadsereg Eszéknél és Vukovárnál is harcolt századosa legkorábban harminc év múlva szabadulhat. A bérgyilkos társát tíz éves fegyházbüntetésre ítélték, a felbujtó asszony pedig tizenöt évig marad rács mögött Magyarországon. A csütörtökön hozott elsőfokú ítélet a vádlottak fellebbezései miatt nem jogerős.