Több mint háromszáz céget csapott be egy budapesti fiatalember, aki hamis felszólító leveleket és előre kitöltött csekkeket küldött a vállalkozásoknak. A címzettek nagy része engedelmeskedett a felszólításnak, és kifizette a 12 500 forintos csekket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság gyanúja szerint több mint háromszáz céget csapott be hamis felszólítással egy budapesti fiatalember - értesült a HavariaPress. A 21 éves férfi Magyar Jegyzékkiadó néven létrehozott egy Kft.-t, és ennek nevében küldött felszólító leveleket, valamint előre kitöltött csekkeket a cégeknek. A Magyar Köztársaság címerével ellátott, hivatalosnak látszó levél arra figyelmeztette a címzetteket, hogy fizessék meg cégük adatainak a Gazdasági Társaságok Jegyzékében való közzétételi díját. A címzettek nagy része elhitte, hogy egy közigazgatási szervtől kapták a 12 500 forintról kiállított csekket, és kifizették a pénzt.

A nyomozók eddig csaknem háromszáz megkárosított cégről tudnak, de legalább további kétezer vállalkozás kapott hasonló levelet. A rendőrség kéri, hogy az esetleges további károsultak jelentkezzenek levélben vagy telefonon a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályán.