A Kincstári Vagyoni Igazgatóság szerint jogtalanul lakik Kádár János egykori otthonában Veres István, ezért először őrző-védők segítségével akarták megakadályozni bejutását, tegnap pedig lelakatolták a bejáratot. A Citadella-ügyről elhíresült vállalkozó feljelentést tett a rendőrségen, szerinte jogos lakója a második kerületi épületnek.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság szerint jogtalanul lakik Kádár János egykori otthonában Veres István, ezért néhány héttel ezelőtt őrző-védőket küldtek a házhoz, hogy megakadályozzák Veres bejutását. A vállalkozó feljelentést tett magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt. A feljelentést ma Veres kiegészítette, mivel szerdán lelakatolva találta a házat. Állítása szerint a kerületi rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

A Citadella-ügyről elhíresült vállalkozó szerint jogosan lakik abban a házban, amit felesége, Geszler Dorottya bérelt 1999-től a KVI-től. Veres jelenleg válófélben van a feleségétől, de mint volt férj, továbbra is bérlőtársnak tartja magát. A vállalkozó azóta egy plusz emeletet is elkezdett építeni a házra - erre engedélyt kapott, jelenleg karbantartási munkálatokat végez az épületen - mondta az [origo]-nak Veres.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság álláspontja szerint Veres István, a Citadella 4U ügyvezetője nem állt velük bérleti viszonyban, felesége pedig felmondta a bérleti szerződést, ezért Veresnek nincs joga a második kerületi házban lakni.