A megyei közgyűlésben jelentős MSZP-fölény érvényesült. A megyeszékhelyen, Tatabányán a független Bencsik János nyert.

A megyei közgyűlés 40 tagból áll, ebből 18 főt a 10 ezer lakosnál nagyobb településből, 22 főt a 10 ezres vagy annál kisebb lakosú településen leadott szavazatok alapján választanak be. 19 mandátum az MSZP-é, 12 a Fidesz-MDF-é, 2 a Tiszta Közéletért Egyesületé, 1 az SZDSZ-é, 3 a Polgármesterek a Falukért szövetségé, 1 a Polgármesterek és Nemzetiségek szövetségé, 1 a Bakonytérségi Önkormányzatoké, és 1 a KÉVE egyesületé.

Bencsik János független jelölt lett Tatabánya polgármestere. Őt támogatja a Fidesz, az MDF és a Védegylet nevű civil szervezet is. Tatabányán négyen indultak a polgármesteri posztért. Bencsik a voksok 61,37 százalékát tudhatja magáénak, Lévai Ferenc (MSZP) 35,91 százalékot kapott, Tóth István (Munkáspárt) 1,47 százalékot, Szentirmai Ferenc (Jobblét Egyesület) pedig 1,25 százalékot tudhat magáénak. Bencsik negyedszer győzött Tatabányán. Első két alkalommal az SZDSZ jelöltjeként, 1998-ban függetlenként győzött, most pedig kívülről támogatta a Fidesz-MDF szövetség.

Dorogon Tittmann János könnyen őrizte meg polgármesteri székét: a korábban függetlenként, most MSZP-s jeléöltként induló polgármesternek nem akadt kihívója, így csak rá lehetett adni érvényes szavazatot.

Esztergomban megőrizte székét a korábban időközi választáson befutott Meggyes Tamás polgármester, a Fidesz-MDF jelöltje (54,79%).

Komáromban a csak szocialista színekben induló Zatykó János (58%) győzött.

Oroszlányban hiába indult újra Sunyovszki Károly. A Fidesz-MDF jelöltje csak a második lett, a polgármesteri posztot Rajnai Gábor (54,34%) MSZP-s jelölt vette el tőle. Tatán viszont megőrizte polgármesterségét Hetényi Tamás (43,07%), a Fidesz politikusa.