Lengyel bérgyilkost fogtak Budapesten

A lengyel maffia egyik legkeresettebb bérgyilkosát fogták el vasárnap a Széchenyi fürdőnél. A 37 éves férfi ellen öt ember megöléséért adott ki körözést az Interpol.

Budapesten, a Széchenyi fürdőnél elfogták a lengyel maffia egyik legkeresettebb bérgyilkosát - írja a Népszabadság. Kristof Jedrzejczakot vasárnap délután fogták el az ORFK fejvadászai a BRFK akcióosztályának segítségével.

Az Interpol öt ember megöléséért adott ki körözést a 37 éves férfira, akiről nemrég jelezték a lengyel hatóságok, hogy Magyarországon bujkál. Hoffmann János, az ORFK fejvadászegységének vezetője a Népszabadságnak elmondta, hogy megkapták a lengyel nyomozóktól Jedrzejczak budapesti kapcsolatainak névsorát, és egyéb adatokat is a férfi lehetséges tartózkodási helyéről. A rendőrség fokozottan ellenőrizte ezeket a helyeket és személyeket, így megtudták, hogy Jedrzejczak vasárnap délután úszni megy a Széchenyibe. A keresett bérgyilkost akkor vették őrizetbe, amikor kilépett a fürdő kapuján. A gyanúsított megpróbált szembeszegülni a rendőrökkel, de hamar letörték az ellenállását. Fegyver nem volt nála, sem bérelt lakásában.