A Magyar Hírlap úgy tudja, hamarosan gyanúsítottként idézik a Defend Kft. egyes munkatársait a rendőrségen, a cég jogszerűtlennek vélt adatgyűjtése miatt.

Rövidesen gyanúsítottként idézik a Defend Kft. egyes volt és jelenlegi munkatársait. A rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) munkatársai a cég jogszerűtlennek vélt titkos adatgyűjtésével kapcsolatban kíváncsiak újabb információkra. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a leendő idézettek között lesz Földi László volt igazgató is.

Néhány hónapja tett az ügyben feljelentést a Magyar Fejlesztési Bank új vezetése, miután megtudták, hogy a bank korábbi vezetői megbízták a Defend Kft.-t néhány magánszemély és cég titkos megfigyelésére. A cég vezetői cáfolták, hogy törvénytelen adatgyűjtést folytattak volna. Az SZBEI-n ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A lap úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben több embert is tanúként kihallgattak az ügyben, akik rajta lehettek a megfigyeltek listáján.

A lap szerint alapossá vált a gyanú, hogy hivatalos helyről, mint például az APEH-től is kikerültek bizalmas adatok. Ezért valószínűleg a Defend egyes munkatársai mellett gyanúsítottként hallgatják ki az adóhatóság egyik alkalmazottját is. Ellenük személyi adatokkal való visszaélés miatt indul eljárás.