A Legfelsőbb Bíróság szerint Tocsik Márta sikerdíjas szerződései törvényesek voltak, csupán a sikerdíj mértéke sértette a jó erkölcsöt. Az LB ezért új eljárásban annak a megállapítását kérte a Fővárosi Bíróságtól, hogy mekkora mértékű sikerdíj nem sértette volna a jó erkölcsöt.

Forrás: ORIGO
Tocsik MártaFotó: Barakonyi Szabolcs

A Legfelsőbb Bíróság keddi határozatában megállapította: a Tocsik Márta és az ÁPV Rt. által kötött sikerdíjas szerződések törvényesek voltak, csupán a sikerdíj mértéke sértette a jó erkölcsöt. A bíróság egyúttal új eljárásra kötelezte az első fokon eljáró Fővárosi Bíróságot, melynek során annak a megállapítását kéri, hogy mekkora mértékű sikerdíj nem ütközött volna jó erkölcsbe.

Tocsik Márta védője, Jován Lászkló közölte, hogy az ítélet áttanulmányozása után valószínűleg felülvizsgálati kérelemmel élnek. Tocsik Márta nem nyilatkozott.

A perben a Legfőbb Ügyészség annak a kimondását kérte a bíróságtól, hogy az ÁPV Rt. és Tocsik Márta közötti két sikerdíjas szerződés érvénytelen. A tavaly nyáron kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság elutasította a keresetet. A Legfőbb Ügyészség szerint Tocsiknak vissza kéne fizetnie a 804 millió forintos sikerdíjat.