Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Bártfai Bélát. Az Orbán-kormány volt államtitkárát kedden újból kihallgatja a rendőrség.

A Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkárát kedden ismét kihallgatja a rendőrség -tudta meg a Magyar Hírlap. Bártfai Bélát különösen nagy kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága szerint az egykori államtitkárt munkáltatóként terheli a felelősség, amiért a Millenáris Kht. akkori vezetőjének, Berkecz Máriának közös megegyezéssel történő távozásakor bruttó 32 millió forintos végkielégítéséről írt alá szerződést. Berkecz emellé kapott egy 4 milliós szolgálati autót is.

Bártfai panasszal élt a gyanúsítás ellen. Bánáti János ügyvéd közölte: védence döntését lehet vitatni, de ettől még nem bűncselekmény.

A rendőrség korábban már Berkecz Máriát, a kht. egykori ügyvezetőjét is meghallgatta a munkaviszonyának megszüntetésével kapcsolatos körülményekről, illetve a hallgatási díjként átutalt 10 millió forintos összegről. Egyetlen tényező tisztázatlan még; a korábban Berkecz által használt szolgálati autót egyelőre nem találta meg a rendőrség.