Az MSZP volt polgármester-jelöltje vezetheti a párt fővárosi frakcióját. Erről csütörtöki alakuló ülésén döntött a testület. Gy. Németh Erzsébet szerint pártja legfőbb célja az SZDSZ-szel pénteken kezdődő koalíciós tárgyalásokon, hogy programját a lehető legnagyobb mértékben megvalósítsa.

Gy. Németh Erzsébetet választotta vezetőjéül a fővárosi MSZP-frakció csütörtök esti alakuló ülésén. A várhatóan november 4-éig megalakuló közgyűlés legnagyobb képviselőcsoportjának vezetője elmondta: pénteken megkezdik a koalíciós egyeztetéseket az SZDSZ-szel.

A politikus szerint a tárgyalásokon frakciója legfőbb célja az, hogy a szocialista párt programját a lehető legnagyobb mértékben megvalósítsák. Szerinte erre jó esély van, hiszen az önkormányzat városfejlesztési programját korábban az SZDSZ-szel együtt dolgozták ki.

Gy. Németh Erzsébet elmondta azt is, a koalíciós egyeztetéseken várhatóan szó esik majd arról, miként tud a fővárosi önkormányzat vezetése a jövőben szorosabban együttműködni a kerületi önkormányzatokkal. A frakcióvezető úgy látja, megfelelő struktúra kiépítésére van szükség a partneri kapcsolatok kialakításához.