Péntek délelőtt ülnek tárgyalóasztalhoz az MSZP és az SZDSZ fővárosi frakciójának képviselői. A személycserékkel kapcsolatban mindkét fél óvatos véleményt fogalmaz meg. Sajtóhírekből azonban úgy tudni, az MSZP több poszton is cserét szeretne.

Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője szerint több témát is át kell beszélniük. Elsősorban a működéssel, városrenddel, bizottságokkal kapcsolatos kérdéseket kívánják átbeszélni - mondta az [origo]-nak, hozzátéve, hogy szerinte rövid időn belül meg tudnak egyezni az MSZP-vel. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a hétvégén is folytatódnak a tárgyalások.

Az MSZP elsősorban a programokat kívánja egyeztetni, ugyanakkor átalakítaná a kerületekkel való együttműködés rendjét, és írásba foglalná a frakciók közötti együttműködés szabályait - mondta Lénárt László, a budapesti MSZP ügyvezető alelnöke. Ezután beszélnék át a vezetéssel és munkamegosztással kapcsolatos kérdéseket, amelyeket a személyi kérdések követnének. "Nem a személyekhez szeretnénk rendelni a munkát, hanem a munkához a személyeket" - közölte Lénárt.

Sajtóhírek szerint az MSZP valamennyi eddigi főpolgármester-helyettesét lecserélné, de legfőképpen az SZDSZ-es Atkári János helyére ültetnének mást. Atkári eddig a pénzügyeket irányító főpolgármester-helyettes volt, és ezt a területet állítólag szívesen irányítaná a továbbiakban az MSZP.

Bőhm András elmondta: ők nem kívánnak változtatni az eddigi helyettesek személyén, de meghallgatják az MSZP javaslatát. A frakcióvezető reméli, hogy már pénteken döntenek a személyi kérdéseket illetően.