A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elutasította Kállai László volt jászladányi kisebbségi önkormányzati vezetőnek azt a kifogását, ami szerint olyan röplapokat terjesztettek a választások előtt a községben, ami megsérti a választási törvényt. Kállai szerint ez vezetett ahhoz, hogy nem cigányok jutottak kisebbségi mandátumhoz a településen. A megyei bíróság végzése szerint olyan törvénysértés nem történt, amely miatt a választási törvény szabályainak megsértését meg lehetne állapítani. A végzés ellen nincs helye fellebbezésnek.

Elutasította a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság Kállai László, a jászladányi cigány kisebbségi önkormányzat volt elnökének választási kifogását. Kállai László azért fordult a bírósághoz, mert nem fogadta el a megyei területi választási bizottság határozatát az általa benyújtott választási kifogás kapcsán. A volt roma kisebbségi vezető azt kifogásolta, hogy közvetlenül a választások előtt Jászladányi Szamizdat néven a faluban megjelent röplap megsértette a választási törvényt. Kállai azt állította, hogy a röplapot a helyi polgármesteri hivatalban is terjesztették. Ennek bizonyítására egy rádiós riportert említett tanúnak, aki a hivatalban jutott hozzá a röplaphoz.
 
A megyei bíróság végzésében felidézte: a területi választási bizottság a riportert meghallgatta, majd arra következtetett, hogy a szórólapot kérésre kapta meg a polgármesteri hivatalban, így nem állapítható meg az, hogy az ott dolgozók terjesztették volna. A végzésben szerepel: a megyei területi választási bizottság a kifogást elutasította, mert a röplapot a negatív kampány egyik, csupán erkölcsileg elítélhető eszközének nevezte, amely azonban a választási törvény tételes előírásait nem sértette, és nem állapítható meg az sem, hogy befolyásolta volna érdemben a választás eredményét.

A volt kisebbségi vezető bírálta és lemondásra szólította fel Teleki Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal cigányügyekért felelős politikai államtitkárát, mondván: "a ladányi cigányságért végzett munkáját nem tudtuk érzékelni, mert egyebet sem tett, csak cigányul köszönt".

Mint arról az [origo] már korábban is beszámolt a jászladányi cigány kisebbségi választásokon négy nem roma származású jelölt is mandátumot szerzett, köztük a település polgármesterének a felesége is.