Fákat csavart ki, tetőket és jelzőtáblákat rongált meg a viharos szél hétfőre virradó éjjel és délelőtt országszerte. Budapesten több BKV-járat közlekedésében okozotak fennakadást, és állványzatokat mozdítottak el a nagy erejű széllökések. Vecsésen egy tetőről lesodródó paladarab sebesített meg súlyosan egy nőt. A szél miatt sok helyen késnek a vonatok, és leállították a János-hegyi libegőt is.

Forrás: HavariaPress
Megrongálódott a New York-palota állványzata

Fákat csavart ki, épületeket rongált meg Budapesten az északnyugat felől hétfő hajnalban Magyarországra érkezett erős szélvihar. A fővárosban éjfél után több mint 30 helyen nyújtottak segítséget a viharkárok elhárításához a tűzoltók - közölte hétfő reggel a Fővárosi Tűzoltóság ügyeletes tisztje.

A viharos erejű szél a Kőbányai úton hajnalban fát döntött a 28-as villamos felső vezetékére, valamint a 2-es villamos vonalára a Szalay utcai megállóban. Mindkét helyen autóbuszok szállították az utasokat, amíg az akadályokat el nem távolították.

Több helyen épületállványok lazultak meg, és leomlással fenyegettek. A Dohány utca és az Erzsébet körút kereszteződésében a New York Kávéház állványa mozdult el, ezért a 74-es trolibusz hétfő reggel nem közlekedett a Bethlen Gábor tér és a Károly körút között. Az utasokat átmenetileg itt is autóbuszok szállították. A Jászai Mari tér közelében is meg kellett erősíteni egy építkezés állványzatát. A munkálatokhoz a tűzoltók nyújtottak segítséget.

A széllökések sok helyen az úttestre döntöttek fákat, és több parkoló személygépkocsi is megrongálódott. Számos utcában a tetők meglazult lemezborításait kellett megerősíteni, vagy leszedni. Több helyen kéményeket kellett lebontani, hogy ne zuhanjanak a járdára, vagy az úttestre.

A reggeli órákra 150 helyről érkezett bejelentés viharkárokról a fővárosi tűzoltókhoz. Az ügyeletes elmondta: a nap folyamán igyekeznek mindenhová eljutni, és segítséget nyújtanak a kár és a veszély elhárításához.

A viharos szél miatt a Libegőt is leállították a János-hegyen.