Mégsem alakít külön frakciót a fővárosi MKDSZ

Nagy valószínűséggel a Fidesszel közösen alakít frakciót az MKDSZ. Az MSZP-SZDSZ tárgyalásaiból ugyanis kiderült, hogy nem jutnak előnyökhöz a külön frakció révén. Az MDF ugyanakkor ragaszkodik a külön frakcióhoz.

Deák András, az MKDSZ budapesti elnöke az [origo]-nak azt mondta: korábban azért döntöttek a külön, három fős frakció mellett, mert azt remélték, hogy így "technikai előnyhöz" juthatnak. Az MKDSZ külön frakció-irodát, több felügyelőbizottsági és igazgatósági helyet, valamint több bizottsági helyet szeretett volna kapni. "Az elmúlt időben azonban nem látszik, hogy előnyhöz jutnánk. A koalíció megüzente, hogy mennyi jár" - mondta Deák. Az MKDSZ így valószínűleg mégsem alakít külön frakciót. Erről szerda délután hozzák meg a hivatalos döntést, miután tárgyaltak a Fidesszel.

Az MDF ugyanakkor továbbra is ragaszkodik a külön frakcióhoz, mint ahogy ezt a Fidesszel aláírt választási együttműködési megállapodásban is rögzítették. "Mi nem a több bizottsági hely reményében tesszük ezt, hanem mert önálló párt vagyunk, önálló arculattal" - mondta az [origo]-nak Szőke László, az MDF budapesti elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKK