Tovább vitatkoznak Demszky helyetteseiről

Továbbra sem tudtak megegyezni a pártok fővárosi koalícióról és a bizottsági helyekről sem. Személyi kérdésekről sem az SZDSZ, sem az MSZP képviselői nem nyilatkoztak. A közgyűlésbe került frakciók közben a bizottsági helyekről tárgyaltak, de itt sem született megállapodás.

Sem Demszky Gábor (SZDSZ), sem Mandúr László (MSZP) nem árult el részleteket a szerdai fővárosi koalíciós egyeztetésekről. Annyit árultak csak el, álláspontjaik közeledtek, de személyi kérdésekben továbbra sincs egyezség a két párt között. Mandúr azt is elárulta, hogy a szocialisták már nem ragaszkodnak az általános főpolgármester-helyettesi poszt létrehozásához.

Eközben a fővárosban jutott pártok frkaciói is egyeztettek, de nem tudtak megállapodni a bizottsági helyekről,ugyanis még az ellenzék is megosztott a kérdésben.

Deutsch Tamás (Fidesz) közölte: "korrekt, tárgyilagos egyeztetés folyt, akár holnap is meg lehetne egyezni, de a jövő hét végéig biztosan véglegesíthető a megállapodás szövege"- mondta Deutsch.

Katona Kálmán az [origo]-nak elmondta, hogy már végleg eldőlt: a fővárosi MDF-ben politizál. Az, hogy milyen beosztásban, még kérdéses. Azzal indokolta döntését, hogy szerinte ma az MDF testesíti meg a jobbközép politizálást, amihez ő "makacsul ragaszkodik". Emellett egy kisebb frakcióban több dologgal foglakozhat - modta Katona.


KAPCSOLÓDÓ CIKK