Vádemelés várható a földhivatal vezetője ellen

Várhatóan vádamelelési javaslattal zárja majd a ORFK a Fővárosi Kerületek Földhivatalának vezetője ellen indított nyomozást. A vezetőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják, mivel a rendőrség szerint a lakásmaffia létrejöttéhez nagyban hozzájárultak az ingatlan-nyilvántartás hibái.

Az ORFK lakásmaffia felszámolására létrehozott Kaptár csoportja hamarosan befejezi a májusban megkezdett nyomozást. A Magyar Hírlap információi szerint a rendőrség mindenképpen vádemelést javasol majd az ügyben.

A vezetőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják, mivel a rendőrség szerint a lakásmaffia létrejöttéhez nagyban hozzájárultak az ingatlan-nyilvántartás hibái. Alapos a gyanúja annak is, hogy a földhivatal megbízott vezetője öt esetben jogszabály ellenes intézkedést hozott. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy ezt pénzért tette volna.

A földhivatali visszaélések egyik módja az volt, hogy vezetői jóváhagyással néhány alkalommal nagy értékű pesti ingatlanokról törölték a hússzmillió schilling értékű jelzálogot. A rendőrség szerint ez fedezetelvonást jelent, ami jogszabályokba ütközik. A rendőrség korábban őrizetbe vette, majd letartóztatta a hivatalvezetőt, akit a bíróság tíz nap után szabadlábra helyezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK