Szombaton késő estig egyeztetett a Malév és a légiutas-kísérők érdekképviselete, de megállapodás nem született a stewardessek külföldi napi díjának emeléséről. Ha éjfélig nem sikerül megállapodnia a két félnek, hajnaltól sztrájkba lépnek a légiutas-kísérők.

Nem született megállapodás szombaton késő estig a Malév Rt. és a légiutas-kísérők érdekképviselete, a Hunacca vezetői között. Amennyiben szombat éjfélig a felek nem állapodnak meg, vasárnap 0 órától az érdekképviselet határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdet. Amennyiben éjfélig megegyezés születik a külföldi napi díjak emeléséről, úgy a munkabeszüntetést a szakszervezet lefújja.

Krebsz Adrienn, a légitársaság szóvivője szombaton este azt mondta: vasárnap várhatóan a Malév valamennyi, 40 járata a menetrend szerint útnak indul. Hozzátette, hogy a gépek csökkentett kiszolgálással közlekednek majd.

A Malév reményei szerint kevesebb légiutas-kísérő csatlakozik a munkabeszüntetéshez, mint azt az érdekképviselet várja. Lőrinczy Zsolt, a Hunacca elnöke korábban azt mondta: felmérésük szerint a légiutas-kísérőknek mintegy 80 százaléka csatlakozik a sztrájkhoz.