A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) elnökségi tagját és fideszes országgyűlési képviselőt, Varga Lászlót választotta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökévé a párt országos választmánya. Az eddigi KDNP vezető, Bartók Tivadar nem nyugszik bele az ítéletbe.

A KDNP 1997-es személyi összetételű országos választmányát a Legfelsőbb Bíróság szeptemberi ítélete alapján hívták újra össze. Az 1997. június 21-22-i választmányt követően eljárások indultak a párt belső ellenzéke ellen, és a párt belső szabályaival ellentétes módon függesztettek fel, illetve zártak ki egyes párttagokat - áll a bíróság indokolásában. Az indokolás szerint az 1997 októberi választmány összehívása is a párt alapszabályaival ellentétesen történt.

A testület döntése értelmében Varga László mellett az előző kormány három tagja, az MKDSZ társelnöke, Harrach Péter, illetve Mikola István és Semjén Zsolt lesznek az elnökhelyettesek.

A KDNP eddigi vezetője, Bartók Tivadar közölte, hogy nem nyugszik bele a bíróság döntésébe. Az ő általa irányított kereszténydemokraták a jelenlegi szocialista-szabad demokrata kormánykoalícióval jó kapcsolatot tartanak fenn - mondta. Közéjük került a Millenáris Kht. élére Mizsei Zsuzsanna