Béki Gabriella szabad demokrata képviselő kérdést nyújtott be az egészségügyi miniszternek a törökbálinti, mozgássérülteknek épülő lakóotthon ügyében. A politikus azt reméli, hogy kérdésével nagyobb nyilvánosságot kap a mozgássérültek ügye.

Két évvel ezelőtt az Auróra Alapítvány szerződést kötött a törökbálinti önkormányzattal. Eszerint az önkormányzat támogatásával egy harminc apartmanból és több mint kétszáz speciálisan kialakított otthonból álló lakópark épül Törökbálint határában a mozgássérültek számára. A környéken lakók már többször tiltakoztak a létesítmény ellen, ami miatt elhúzódik az építkezés, pedig a szükséges hatósági engedélyek már rendelkezésre állnak.

Béki Gabriella SZDSZ-es képviselő "Mozgássérültek nélkül Európába? című kérdésében azt tudakolja az egészségügyi minisztertől: mit tud segíteni a tárca, hogy végre megvalósuljon a lakópark terve. Béki az [origo]-nak elmondta: mivel önkormányzati beruházásról van szó, a minisztériumnak valószínűleg nincs beleszólása az ügybe. Azonban azt reméli, ha az üggyel a parlament is foglalkozik, talán történhet valami előrelépés. Szerinte ugyanis érthetetlen a lakók tiltakozása, akik egy lakossági fórumon például úgy fogalmaztak: nyomorékfalva itt ne épüljön.

A Népszabadság egyik cikkében is beszámol a törökbálintiak tiltakozásáról. A cikkben a lakosok elsősorban az épülő házak magasságát kritizálták, félnek az építkezéssel járó zajtól és portól, de szerintük a komplexumtól csökkenne ingatlanjaik értéke is.

A törökbálinti polgármester a lapnak úgy nyilatkozott: jelenleg valóban nem készültek még fel a mozgáskorlátozottak fogadására, azonban a járdák, tömegközlekedési eszközök akadálymentesítését mindenképpen - a beruházástól függetlenül is - elvégeznék.