Északon további havazás várható

Már csak az északi-északkeleti országrészben lehet további havazásra számítani hétfőn. A következő napokban marad a télies idő, kedden további hó várható az északi megyékben, a hét második felében azonban már nem kell további csapadékra számítani. A fővárosban a hó az útburkolatra érve elolvadt, az utak csúszósak, gyakoraik a torlódások.

Forrás: MTI

Hétfőn kora délutánra megszűnik az országos havazás, de a keleti és északkeleti országrészben további hó, havaseső, délkeleten eső várható. A Dunántúl nagy részén hétfő délután már nem lesz további csapadék - a Metnet meteorológiai szolgálat jelentése szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján valószínű, hogy a következő napokban továbbra is hideg, télies marad az idő, kedden az északi megyékben még további havazásra lehet számítani.

Az Északi-Középhegység kivételével szinte mindenütt azonnal elolvadt a hó, napközben ugyanis az északkeleti országrész kivételével - ahol 0 fokot mutattak a hőmérők - mindenütt fagypont feletti, 2-8 fok közötti hőmérsékletet mértek.

A fővárosban annak ellenére, hogy sehol sem maradt meg a hó, a fő útvonalakon gyakoriak a torlódások. A BKV járatai a teljes vonalon közlekednek, de egyre lassúbb a haladás a Bécsi úton, a Budaörsi úton, a Váci úton a Csömöri úton, a Jászberényi úton és a Pesti úton.