Közlekedés - hétfő

Budapest

Budapesten hétfő reggel nem végeznek sebességmérést.

A fővárosban havas eső esik, néhol hó, de szerencsére az útburkolatra érve elolvad, így az utak többnyire vizesek, csúszósak.

A BKV járatai a teljes vonalon közlekednek, de egyre lassúbb a haladás a Bécsi úton, a Budaörsi úton, a Váci úton a Csömöri úton, a Jászberényi úton és a Pesti úton.

Sötétek a jelzőlámpák a Váci úton a Dózsa György útnál, a Lehel téren, valamint a Szarvas téren. Sárgán villognak a jelzőlámpák az Üllői úton a Pöttyös utcánál, valamint a Határ úton az Ady Endre útnál.

Vidéki utak

A személyautóval kilépőknek Hegyeshalomnál, Sopronnál és Esztergomnál fél órát kell a határnál várakozni. A belépő személyautósok Sopronnál és Hegyeshalomnál  egyaránt fél órát kénytelenek várakozni. A kilépő teherautósoknak Hegyeshalomnál számítsanak egy órás várakozásra. A belépő teherautósofőrök pedig Rábafüzesnél egy órás, várakozásra számítsanak.

Az M0-ás autóúton Szigetszentmiklósnál a 16-18-as km között irányonként csak egy sávon lehet közlekedni. Az M1-es felé vezető oldal le- és felhajtóágát hétfő estig lezárták. Az M1-esen Herceghalomnál, Óbaroknál és Tatabánya közelében egy pályán halad a kétirányú forgalom. Az M7-es autópályán a Balaton felé három szakaszon irányonként két szűkített sáv járható. Budapest felé a martonvásári csomópont le- és felhajtóága még zárva van.

Az 1-es főúton Biatorbágynál csomópontépítés miatt a fél útpályát lezárták. A 3-as főúton forgalmát Kistarcsánál rövid szakaszon elterelik építés miatt. A 4-es főúton Debrecenben a Köztemető közelében ma este 8 óráig megállási tilalom érvényes. A 6-os főúton Adonynál csomópont épül: az 51-es km-nél leszűkítették az utat. A 11-es főúton Tát közelében a 72-es km után és Dorogon a 111-es és 117-es főút találkozásánál csomópontépítés lassítja az előrejutást. A 12-es főúton Verőcénél és Zebegényben kerékpárút épül. Az 5-ös és a 20-as km után útszűkületen kell áthajtani. Az 52-es főúton a solti Kis-Duna hidat javítási munka miatt félszélességben lezárták. Az áthaladást jelzőlámpa szabályozza.