Feladta magát az a férfi, aki társával október végén szökött meg a szombathelyi börtönből. A vagyon elleni bűncselekményért elítélt fiatalember szerda délután a győri börtönben jelentkezett.

Önként jelentkezett az a 26 éves fiatalember, aki még októbber 26-án másodmagával szökött meg a szombathelyi börtönből. Bernát Attila a győri börtönben jelentkezett szerda késő délután.

Társát, Kolompár Zoltánt kedden a Vas megyei Batykon fogták el kommandósok. A két rab egy évig tervezte a szökést. A rendőrség azt feltételezi, hogy a szökésben és a bujkálásban többen segítették őket.

Egy kolbászban becsempészett fűrészlappal vágták el a börtön egyik üres helyiségében az ablakrácsokat, kimásztak a börtön emeleti párkányára, majd a szomszédos épületre átjutva, a villámhárítón ereszkedtek le az utcára, ahol átöltöztek.

A két szökött rabot vagyon elleni bűncselekményekért ítélték el. A 25 éves Kolompár Zoltánnak még több mint nyolc éve volt hátra a börtönben, a 26 esztendős Bernát Attila két hónap múlva szabadult volna.