A rendőrség eddigi vizsgálata szerint minden kétséget kizáróan saját édesanyjuk lőtte fejbe gyermekeit Hatvanban. A három gyerek közül egy meghalt, egy életveszélyes állapotban van, a harmadik pedig mély kómás állapotban fekszik. Az anya miután rálőtt gyerekeire, saját magával is végzett. A rendőrség szerint a család rendezett körülmények között élt, és az asszony korábban soha nem bánt rosszul a gyerekekkel. Herczog Mária szociológus szerint a hatvani tragédia is azt példázza, az emberek nem tudják, hova forduljanak családi vagy egyéb problémájukkal.
Forrás: MTI
A családi tragédia helyszíneFotó: MTI

Egy 35 éves nő kedd éjjel mind a három gyermekét meglőtte, majd végzett magával. - A nyomozás jelenlegi állása szerint kétséget kizáróan saját édesanyjuk lőtte fejbe gyermekeit Hatvanban, egyikük meghalt, kettőjük állapota súlyos - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Tuza László elmondta: a férjével fegyverboltot üzemeltető asszony az alvó kisebbik, 14 esztendős lányt egy halánték lövéssel ölte meg.A rendőrség információi szerint a nagyobbik, 15 esztendős lány a lövésre felriadt, ekkor az asszony háromszor fejbe lőtte. A 9 éves kisfiút feltehetően álmában érte a tarkó lövés, majd a 35 éves asszony végzett magával.

A 15 éves lányt a miskolci, a 9 éves fiút a budapesti traumatológiai intézetbe szállították. Dr. Csiba Gábor, a Miskolci Megyei Kórház igazgatója elmondta, a hozzájuk bevitt lányt három fejlövés érte. Megműtötték, az idegsebészeti beavatkozás egy órája ért véget. A kislány jelenleg válságos állapotban fekszik az intenzív osztályon. Csiba az [origo]-nak elmondta, lehet, hogy csak napok múlva fog kiderülni, hogy stabilizálódik-e a lány állapota.

A tragédia legfiatalabb sérültjét, a kilencéves kisfiút az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították. Az MTI érdeklődésére szerdán délben elmondták: a lövedék a kisfiú fején ment keresztül, a koponyacsontot mindkét oldalt áttörte és a kimeneti oldalon, a bőr alatt állt meg. Az intézetben közölték: a súlyos-életveszélyes állapotban lévő gyermeken ötórás műtétet hajtottak végre, belátható időn belül újabb műtéti beavatkozásra nem lesz szükség. A kisfiút jelenleg mély kómás állapotban az intenzív osztályon ápolják.

Az ötórás műtétet Zsolczai Sándor, az intézet idegsebész főorvosa végezte. A főorvos az [origo]-nak elmondta, jelenleg is küzdenek a kómában lévő kisfiú életéért, akinek semmilyen kapcsolata nincs a külvilággal, még a fájdalomingereket sem érzékeli. Zsolczai hozzátette, a teljes agyállományon áthatoló golyó nagyon súlyos sérüléseket okozott, ezért csak néhány nap múlva lehet többet tudni a kisfiú sorsáról.

Oravecz Éva, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa az [origo]-nak elmondta, továbbra is vizsgálják, hogy a gyilkos fegyver a család tulajdonában lévő fegyverboltból származott-e, vagy pedig az asszony más forrásból jutott hozzá.

Az ügy részleteit ismertetve Tuza László, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a családapa értesítette a rendőrséget a tragédiáról. A vizsgálatok során kiderült, hogy a házastársak családi élete már hosszabb ideje megromlott, ám az utóbbi időben rendeződni látszott. A főkapitány tájékoztatása szerint a család együtt tért haza kedden este hat óra körül és semmi nem utalt a készülő tragédiára. Később a férj egy üzleti tárgyalásra elment otthonról és időközben kapott egy SMS-t, a következő tartalommal: "vissza fogok térni, kettőtök közé fogok állni".

Tuza elmondta: a bűncselekmény helyszínén elvégzett technikai vizsgálatok, illetve a tettes holttestének helyzete egyértelműen arra utalnak, hogy az asszony követte el a borzalmas bűncselekményt. Közölte, hogy a vizsgálat során ellenőrizték a férj alibijét, ami szilárdnak bizonyult. Tuza elmondta: nincs olyan adat, hogy az asszony korábban rosszul bánt volna gyermekeivel, a családtagok rendezett anyagi körülmények között, saját tulajdonú családi házban éltek. A főkapitány hozzátette: arról sincs adat, hogy az asszony bármilyen szer hatása alatt, netalán bódult állapotban követte volna el a bűncselekményt.