A rendőrség azonosította a kedd éjszaka Hatvanban történt lövöldözésnél használt fegyvert. A három gyermekét fejbe lövő, majd öngyilkosságot elkövető anya a családi fegyverboltból szerezte a bűncselekményhez használt Zbrojovka típusú pisztolyt. A gyermekek közül az egyik meghalt, kettőt kórházban ápolnak, állapotuk nem javult.

A rendőrség csütörtökön azonosította azt a fegyvert, amellyel egy hatvani asszony keddről szerdára virradó éjszaka fejbe lőtte három gyermekét, majd magával végzett. A nyomozás adatai szerint a Zbrojovka márkájú maroklőfegyver szerepel az asszony és férje által üzemeltetett fegyverbolt nyilvántartásában, vagyis a fegyver az üzlet készletéből került a nő birtokába - közölte Pelyhéné Kóta Erzsébet, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőrök még nem tudják, hogy az asszony mikor vette magához a pisztolyt, de a bolt dolgozójaként bármikor hozzáférhetett a fegyverekhez és a lőszerekhez. A sajtóügyeletes elmondta, hogy a fegyverüzlet üzemeltetésének feltétele tevékenységi engedélyhez kötött, ennek megszerzéséhez a tulajdonosnak és az alkalmazottaknak fegyverismereti vizsgát kell tenniük.

A rendőrség úgy tudja, az anyának korábban volt fegyvertartási engedélye, de azt még vizsgálják, hogy vajon a bűntény elkövetésének idején is rendelkezett-e ilyennel. A nyomozók jelenleg a tanúkat, a család környezetben élőket hallgatják ki.

A nő kedd éjszaka - feltehetően féltékenységből - három gyermekére rálőtt, majd öngyilkos lett és meghalt. A bűncselekmény következtében a három gyermeke közül az egyik - egy 14 éves kislány - azonnal életét vesztette 15 éves nővérét egy miskolci, 9 éves öccsét pedig egy budapesti kórházban ápolják.

Az életben maradt gyermekek állapota nem javult

A 15 éves kislánynak továbbra is válságos-életveszélyes az állapota. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának intenzív osztályán ápolt gyermeken több életmentő operációt hajtottak végre az orvosok szerdán hajnalban, állapota azóta nem változott - közölte Szász Anikó, a kórház szóvivője.

A 9 éves kisfiút az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben ápolják. A kórház ugyan nem adott tájékoztatást a fiú hogylétéről, ám az MTI információi szerint állapota továbbra is súlyos-életveszélyes.