Budapest

A fővárosban csütörtök délelőtt a Kerepesi úton a Shell benzinkútnál végeznek sebességmérést. Nem működnek a jelzőlámpák a Szentendrei út és a Pók utca csomópontjánál, a Szerémi út és a Hengermalom út, valamint a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél. A forgalmat rendőrök irányítják.

A IX. és a XIII. kerület fizető övezeteiben a parkolási szokásokat vizsgálják, a kérdezők a megállított autósok megértését és türelmét kérik.

Sávlezárások vannak a Budakeszi úton a kifelé vezető oldalon a Hűvösvölgyi úttól a Zugligeti útig, a Hidegkúti úton a Hunyadi János utcánál, az Eötvös úton az Ordas út előtt a lefelé vezető oldalon, Krisztina körúton a Maros utca előtt az Alkotás utca felé, Óbudán a Testvérhegyi úton, a Haller utcában a Tűzoltó utca és a Nagyvárad tér között, a Helsinki úton a János utcai kereszteződésnél, Péceli úton a Csaba vezér tér után felbontották a befelé vezető oldalt.

A III. kerületben, a Madzsar József utcában gázvezeték-építés kezdődik ma 9 órától, emiatt egyirányúsítják az utcát a Hadrianus utcától a Heltai Jenő tér felé. A 145-ös autóbuszok terelőúton járnak.

A Margit utca felfelé egyirányú szakaszát lezárták közműépítés miatt, de a Margit hídról érkezők a Margit utcai szerpentinen át elkerülhetik a lezárt szakaszt.

A Fehérvári út - Bocskai út csomópontját átépítik, ezért a Fehérvári utat egyirányúsították a Bocskai úttól a Móricz Zsigmond körtér felé. A tiltó tábla ellenére sokan ráhajtanak a villamospályára, ez rendkívül balesetveszélyes.

A Kőbányai úton tart a csatornaépítés a Könyves Kálmán körút és a Mázsa utca közötti szakaszon, irányonként csak egy sáv járható, állandóak a várakozások.

Kőbányán a Korányi Frigyes utcát a Kozma utcánál teljes szélességében lezárták.

A Kerepesi úton a Dózsa György útnál mindkét irányban útszűkületen kell áthaladni, mert átépítik a csomópontot. 

Zuglóban az Erzsébet királyné útja és a Róna utca kereszteződésében az új jelzőlámpás csomópontot alakítják ki, ezért az Erzsébet királyné útjáról egyik irányból sem lehet bekanyarodni balra a Róna utcába.

Vidéki utak

Az M0- ás autóúton a 15-ös és a 18-as km között elválasztóelemeket telepítenek, mindkét oldalon lezárták a belső sávot.

Az M1-esen Herceghalomnál, Óbaroknál és Tatabánya közelében egy pályán halad a kétirányú forgalom.

Az M7-esen autópályán a Balaton felé három szakaszon irányonként két szűkített sáv járható. Budapest felé a martonvásári csomópont le- és felhajtóága még zárva van. Az M7-es autóúton Siófok és Zamárdi között befejezték a festési munkákat, a hajdani autóút már autópályaként üzemel. Szabadinál nem lehet a főváros felé felhajtani.

Útlezárásokra kell számítani az 1-es főúton Biatorbágynál, a 3-as főúton Kistarcsánál, a 6-os főúton Adonynál, az 51-es km-nél, a 11-es főúton Tát közelében a 72-es km után és Dorogon a 111-es és 117-es főút találkozásánál, a 12-es főúton Verőcénél és Zebegényben az 5-ös és a 20-as km után, a 33-as főúton Füzesabonynál teljes útzár mellett a forgalmat a régi 33-as útra terelik át, az 52-es főúton a solti Kis-Duna hidat javítási munka miatt félszélességben lezárták, a 83-as főúton Pápa és Takácsi között, a 85-ös főúton Farádon és a 86-oson Beled és Szil között.