Az ÁNTSZ szerda éjszaka óta vizsgálja, hogy mi okozhatta a pécsi tömeges ételmérgezést. Az kizárt, hogy a rosszulléteket gombamérgezés okozta, elsősorban vírusfertőzésre vagy ételfertőzésre gyanakszanak a szakemberek. Pécsett 40 középiskolás lett rosszul szerda este a kollégiumi vacsora után.

Ételmérgezés gyanújával több, mint 40 középiskolás került kórházba Pécsett. A diákok a kollégiumi vacsora után lettek rosszul, ahol gombalevest és sült csirkét fogyasztottak. Állapotuk nem súlyos, néhányan már haza is mehettek a kórházból.

Az ÁNTSZ szerda éjszaka óta vizsgálja, hogy mi okozhatta a rosszulléteket. Az kizárt, hogy a rosszulléteket gombamérgezés okozta, mert kollégiumi közétkeztetési konyhán csak kereskedelmi forgalomba került gombákat használnak - mondta az [origo]-nak a pécsi városi ÁNTSZ munkatársa. A szakemberek ételfertőzésre, de elsősorban vírusfertőzésre gyanakszanak, a vizsgálat végleges eredménye szombatra várható. A pécsi Ghandi Gimnáziumban kollégiumából a diákokat hazaengedték, a konyhát lezárták.