A Népszabadság információja szerint  segítené a kormány a BKV-t , de nem a főpolgármester által remélt tízmilliárd forintos támogatással, hanem 35 milliárd forintos adósságállományának átvállalásával.

Budapesten kívül még négy-öt nagyvárost érint érzékenyen az, hogy a következő években kevés az esély arra, hogy a nagyvárosok tömegközlekedését az állam támogatni tudná. A BKV-t segítené a kormány, de nem a főpolgármester által remélt tízmilliárd forintos támogatással, hanem 35 milliárd forintos adósságállományának átvállalásával - tudta meg a Népszabadság.

Ez nem jelentene konkrét pénzmozgást, a költségvetés hiánya növekedne ezzel az összeggel. Lénárt László, az MSZP budapesti ügyvezető alelnökének elmondása szerint ez a megoldás körvonalazódott a szocialisták és a pénzügyi tárca találkozóján. Ez ellentmond annak a csütörtöki hírnek, mely szerint Demszky Gábor főpolgármester esélyt lát arra, hogy a kormány 10 milliárd forintos gyorssegélyt nyújt az idei költségvetésből a közlekedési vállalat csődjének elkerülésére.

Érzékenyen érintheti a fővárosi önkormányzatot az is, hogy elveszítheti eddigi kizárólagos döntési jogosítványát a forrásmegosztásban. A 24 budapesti önkormányzat 200 milliárd forinton osztozott, de a szocialisták bírálata szerint a főpolgármester és pénzügyi helyettese nem egyezkedett érdemben a kerületekkel az összeg felosztásáról. A lap értesülései szerint egy készülő törvénymódosítás kivenné a fővárosi önkormányzat kezéből a 24 önkormányzat közös forrásáról való végső döntés jogát.