Orbán Viktor volt miniszterelnök becsületsértési, illetve személyiségi jogi eljárást kezdeményez Juhász Ferenccel szemben, mert szerinte a honvédelmi miniszter őt nyíltan és egyértelműen antiszemitának és nacionalistának bélyegző nyilatkozatot tett. A volt miniszterelnök elmondta: jogászok dolgoznak az ügyön, és jövő héten fogják az iratokat benyújtani a bíróságnak. Juhász vasárnapi nyilatkozatában tagadta, hogy ilyet mondott volna a volt miniszterelnökről.

Orbán Viktor pert indít Juhász Ferenccel szemben, mert szerinte a honvédelmi miniszter őt antiszemitának és nacionalistának bélyegző nyilatkozatot tett. Orbán erről a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt. A volt miniszterelnök megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint sok millió embernek az önérzetébe és becsületébe gázolnak bele, amikor az előző kormányt vagy bármely szabadon választott magyar kormányt antiszemitizmussal vagy nacionalizmussal vádolják. "Ez rendkívüli mértékben árt a magyar nemzet érdekeinek" - tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy az Orbán-kormányt, ha lehetett volna, kizárták volna a NATO-ból, Kovács Lászlóra utalva úgy reagált: a balkáni háború idején, amikor az ország a légterét és repülőtereit felajánlotta a katonai akciók számára, "akkor az MSZP mai elnöke, külügyminiszter a parlamentben támadott hátba bennünket és a NATO-t, azt követelve, hogy Magyarország ne bocsássa még a repülőtereit se a NATO-csapatok rendelkezésére". - A NATO főtitkárának személyesen kellett több alkalommal, a velem való egyeztetést követően közbenjárni azért, hogy az ellenzék elfogadható viselkedést mutasson és ne akadályozza a NATO-t, illetve Magyarországot a vérontás megállításában vállalt szerepének teljesítésében - mondta a volt miniszterelnök.

A Medgyessy Péter miniszterelnök kíséretében az Egyesült Államokban tartózkodó Juhász Ferenc honvédelmi miniszter vasárnap az MTI nyilatkozva tagadta, hogy antiszemitának és nacionalistának nevezte volna Orbán Viktor volt miniszterelnököt. "Orbán Viktornak és jogászainak meg kellene néznie, hogy hol mondtam volna ezt, hiszen semmi ilyent nem mondtam" - jelentette ki Juhász.