Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette tartották a bírósági meghallgatását annak a német férfinek, akit a rendőrök pénteken fogtak el Budapesten. A hatóságok szerint a németországi kényszergyógykezelés elől Magyarországra szökött férfi ön- és közveszélyes: családtagjait szexuálisan bántalmazta és megcsonkította.

Feleségét megcsonkította, sógornőjét pedig szexuálisan bántalmazta az a német állampolgárságú, pszichiátriai kezelés alatt álló középkorú férfi, akit pénteken fogtak el a magyar hatóságok a fővárosban. A középkorú férfi a rendőrség szerint ön- és közveszélyes, ezért rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tartották meg hétfőn bírósági meghallgatását németországi kiadatásával kapcsolatban.

Az aberrált, erőszakos cselekményeket a férfi saját családján követte el: feleségét többször bántalmazta szexuálisan, brutálisan megcsonkította és prostitúcióra is kényszerítette. A férfi németországi kényszergyógykezelés alatt állt, amikor megszökött az őrizetből. Magyarországon néhány hetes körözést követően fogták el. Ez az egyik első olyan eset, amikor kényszergyógykezelt külföldi ellen rendeltek el körözést. A most elfogott férfi még az év vége előtt visszakerülhet a német hatóságok őrizetébe.