Budapest

Budapesten hétfő délelőtt nem végeznek sebességmérést.

Sötétek a jelzőlámpák a Kerepesi úton a Gyakorló köznél, a Pesti úton a Cinkotai útnál. Sárgán villognak a lámpák a Határ úton a Török Flóris utcánál, valamint a Szilágyi Erzsébet fasorban a Budagyöngyénél.

A Moszkva tér felé vezető összes útvonal igen zsúfolt, az M1-M7-es autópálya felől is rengetegen tartanak a városközpont felé. A Flórián tér irányában is igen nehézkes a haladás.

Lelassult a haladás a bevezető útvonalak közül a Bécsi úton, a Szentendrei úton, a Soroksári és Kőbányai úton. A Jászberényi úton befelé a Kozma utcától kezdve csak lépésben lehet előrejutni.

Vidéki utak

Egyedül a teherautósoknak kell kilépéskor két órás várakozásra számítaniuk Ártándnál.

Az M0-ás autóúton a 15-ös és a 18-as km között elválasztóelemeket telepítenek, mindkét oldalon a belső sávot zárták le. Az M1-esen Herceghalomnál és Óbaroknál egy pályán halad a kétirányú forgalom. A herceghalmi csomópontban Budapest irányába továbbra sem lehet felhajtani. Az M7-esen a Balaton felé Martonvásár és Székesfehérvár között három szakaszon irányonként két szűkített sáv járható. A martonvásári csomópont le és felhajtóága még zárva van.

A 3-as főút forgalmát Kistarcsánál rövid szakaszon elterelik építés miatt. A 4-es főúton Törökszentmiklós elkerülő szakaszán aszfaltozás miatt napközben a fél útpályát lezárják. Torlódás várható.A 6-oson Adonynál csomópont épül: az 51-es km-nél leszűkítették az utat. A 11-es főúton Tát közelében a 72-es km után és Dorogon a 111-es és 117-es főút találkozásánál csomópontépítés lassítja az előrejutást. A 40-es főúton Ceglédbercelnél a vasúti átjárót javítják, 19.00 óráig a fél útpályát lezárják. A 33-ason Füzesabonynál burkolatjavítást végeznek teljes útzár mellett, a forgalmat a régi 33-as útra terelik át. A 46-os főúton Mezőtúrnál a vasúti átjáróban dolgoznak, ezért 21.00 és holnap reggel 6.00 óra között félpályás lezárás lesz érvényben. Az 52-esen a solti Kis-Duna hidat javítási munka miatt félszélességben lezárták. Az áthaladást jelzőlámpa szabályozza.