Őrizetben a Happy End egyik alvállalkozója

Csalás alapos gyanúja miatt hétfőn őrizetbe vette a rendőrség a Happy End Kft. egyik alvállalkozóját. T. Szabolcs a Mert 2000 Kft. tulajdonos-vezérigazgatója. Ez az a cég, amely 867,5 millió forintért rendelte meg a Millenniumi Országjáró című kiadvány elkészítését, melyet a Happy End Kft. közel egymilliárd forinttal drágábban számlázott tovább az Országimázs Központnak. A céget nem sokkal a sok százmillió forintos állami megbízatások előtt alapították.

Csalás alapos gyanúja miatt hétfőn őrizetbe vette a rendőrség T. Szabolcsot, a Happy End Kft. egyik alvállalkozóját - tájékoztatta a távirati irodát Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója.

T. Szabolcs a Mert 2000 Kft. tulajdonos-vezérigazgatója. Ez az a cég, amely 867,5 millió forintért rendelte meg a Millenniumi Országjáró című kiadvány elkészítését, melyet a Happy End Kft. közel egymilliárd forinttal drágábban számlázott tovább az Országimázs Központnak - írja a Magyar Hírlap. A céget nem sokkal a több százmillió forintos megbízás előtt hozták létre 20 millió forint jegyzett tőkével.

T. Szabolcs ellen az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának gazdaságvédelmi főosztálya indított nyomozást csalás alapos gyanúja miatt. A hétfői házkutatás után a rendőrség kihallgatta és őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki ellen megindult az eljárás.

Az ügy előzménye, hogy az Országimázs Központ, a Happy End Kft., valamint az Ezüsthajó Kft. szerződéseivel összefüggésben, az országimázs-pénzek kapcsán elkövetett hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást a nyár elején a rendőrség ismeretlen tettes ellen.

Korábban a nyomozáshoz szükséges dokumentumok begyűjtését az Országimázs Központ számára megrendeléseket teljesítő Happy End és Ezüsthajó Kft. budapesti irodájában kezdték el, majd Csévharaszton folytatták, ahová a két vállalkozás könyvelője vitte magával az iratokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK