Londonba várják a magyar tanárokat

Nyelvtanárokat, középiskolai tanárokat és tanítókat várnak Angliába a munkaerőhiánnyal küzdő iskolák. A vállalkozó kedvű oktatók napi 30 ezer forintot kereshetnek, de szigorú feltételeknek kell megfelelniük.

Napi 30 ezer forintos fizetést kaphatnak azok a pedagógusok, akik kiutaznak Angliába tanítani. Az itthon megélhetési gondokkal küzdő tanároknak legális munkalehetőséget ajánlanak a folyamatos tanerőhiánnyal küzdő brit tanintézetek - írja a Magyar Hírlap.

A követelményeknek kevesen felelnek meg, és közülük is szakmai rátermettség és nyelvtudás alapján válogatnak. A vállalkozó kedvű pedagógusoknak közel 170 ezer forint regisztrációs díjat, tréning-, utazási és közvetítési díjat kell fizetniük az állásközvetítésért.

Londonba általános és középiskolákba keresnek 24 és 50 közötti tanítókat, nyelvtanárokat és középiskolai tanárokat, 4-7, illetve 7-11 éves korcsoport oktatására. Az Avalon Közvetítő Iroda ígérete szerint minimum egy, maximum négy évre kötnek szerződést a brit iskolák a magyar pedagógusokkal. A jelentkezőknek naponta hét-nyolc órát kell dolgozniuk, és még egyórás ebédszünetet is igénybe vehetnek, továbbá hotelekben szállást is biztosítanak nekik. Szükséges alapfeltétel a tanári diploma, legalább középfokú angol nyelvvizsga, kétéves tanári gyakorlat, szakmai referenciák és erkölcsi bizonyítvány.