Előzetesben a Happy End alvállalkozója

A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Mert 2000 Rt. tulajdonos-vezérigazgatóját, akit a rendőrség az Országimázs Központ ügyében csalással gyanúsít. A döntés nem jogerős.

T. Szabolcsot hétfőn vette őrizetbe a rendőrség. A 31 éves nyomdász annak a Mert 2000 Kft.-nek a tulajdonosa és egyben első számú vezetője, amelyet nem sokkal azelőtt hoztak létre, hogy a Happy End Kft. megrendelte tőle az Országjáró című kiadvány elkészítését.

A rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a Miniszterelnöki Hivatal alatt működő Országimázs Központ ügyében. A gyanú szerint a költségvetési intézmény túl nagy kiadásokkal működött, és az egyik fő beszállítója a Fidesz kampányait is szervező Happy End Kft. volt. Ez a társaság rendelte meg a millenniumi eseményekről beszámoló Országjáró című lapot is.

A bíróság az előzetes letartóztatásról szóló végzést indokolásában közölte: T. Szabolcs Zoltán alaposan gyanúsítható azzal, hogy 1999. márciusa és 2002. májusa között a magyar állam által alapított Országimázs Központ költségvetéséből származó jogtalan haszon megszerzésére törekedett.

A rendőrségi gyanú szerint 896 millió forintot meghaladó kárt okozott a Miniszterelnöki Hivatalnak azzal, hogy egyrészt kétszer akkora összegről állított ki számlát, mint amennyit a nyomda az Országjáró című kiadvány elkészítéséért a Mert 2000 Rt. részére leszámlázott, másrészt pedig sem ő, sem a Happy End Kft. ügyvezetője nem tájékoztatta az Országimázs Központot alvállalkozók bevonásáról.

A bíróság szerint a gyanúsított szabadon hagyása esetén tartani lehet szökésétől, elrejtőzésétől, valamint az eljárás eredményességének veszélyeztetésétől. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

KAPCSOLÓDÓ CIKK