A Fejér Megyei Rendőr-főkapitány  vizsgálóbizottság állított fel, hogy kiderítsék, történt-e rendőrségi mulasztás az ercsi gyilkosság kapcsán. A meggyilkolt ercsi kislány anyja ugyanis azzal vádolja a rendőröket, hogy hiába tett több bejelentést a lányát zaklató fiú ellen, a rendőrök nem foglalkoztak az üggyel.

A kedden meggyilkolt ercsi kislány édesanyja azt állítja, korábban többször is kérte a rendőrség segítségét, mivel a 17 éves fiú többször is zaklatta gyermekét. Az X-Press hírügynökség úgy tudja, hogy az anya először október 21-én jelezte a rendőrségen, hogy 13 éves kislányát későbbi gyilkosa az általános iskolában arcon harapta. Ekkor elmondta, hogy augusztustól - amikor héthónapos kapcsolatuk véget ért - a fiú folyamatosan zaklatta gyermekét.

 

A 13 éves ercsi kislányt kedden ölték meg. A gyanúsított egy 17 éves fiú, aki régóta próbált közeledni a lányhoz, de az elutasította. Kedd este is ez történt. Megvárta a hazafelé tartó kislányt, és arra kérte, rendezzék kapcsolatukat. Az újabb elutasító válasz után a nyílt utcán megfojtotta a lányt, majd a holttestet egy üres telekre húzta. A rendőrök kedd este kezdték keresni a lányt, miután szülei bejelentették, hogy eltűnt gyermekük. A holttestet még aznap este megtalálták az üres telken, amely éppen a fiatalember szüleinek házával szemben van. A fiút azonnal őrizetbe vették, és emberölés gyanújával megindították az eljárást. A gyilkossággal gyanúsított fiú beismerő vallomást tett.