A korábbi 4000 helyett akár a 7000-et is elérheti a prostituáltak száma a fővárosban. A növekedés egyik oka a prostituáltak egyesületének elnöke szerint az, hogy vidékről Budapestre jönnek dolgozni az utcalányok.

Egyre több az utcalány Budapesten - állítja a Magyarországi Prostituáltak Egyesületének elnöke, Földi Ágnes. Erre abból következtetnek, hogy egyre több területen, új helyeken dolgoznak a lányok, és egyre többen. Emellett a lapok társkereső rovataiban és az erre szakosodott újság hasábjain is megsokszorozódtak az ilyen hirdetések. A korábbi 4000 helyett most akár a 7000-et is elérheti a számuk.

Földi szerint az is a prostituáltak számának emelkedését támasztja alá, hogy az egyesületnek egyre több ügye van, alig győzik intézni. A lányok hozzájuk fordulnak panaszos levelekkel, bírósági ügyeikkel, perek és rendőri intézkedések ügyében kérik a segítségüket. A prostituáltak számának növekedése Földi Ágnes szerint azzal magyarázható, hogy vidéken sokkal jobban üldözik a lányokat. Ráadásul ott sokkal kevesebb olyan hely van, ami nem tartozik védett övezetbe, ezért könnyebb őket begyűjteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságnak elképzelése sincs arról, hogy mennyi prostituált dolgozik a fővárosban. Az utcalányok növekvő számáról szóló hírnek némileg ellentmond, hogy az ellenük tett intézkedések száma nem növekszik, szinte változatlan. Így 2000-ben kilenc hónap alatt 351, 2001 első kilenc hónapjában 349 és 2002 januárjától szeptemberig szintén 351 esetben folytattak gyorsított szabálysértési eljárást prostituáltak ellen.