Az ORFK csütörtökön elrendelte a nyomozást az új vezetés által az ISM korábbi ügyeivel kapcsolatban tett feljelentés alapján. A három ügyből az egyik 4 milliárdos, a másik kettő 400 illetve 60 millió forintos. Deutsch Tamás szerint megalapozatlanok a vádak, egyetlen fillér sem tűnt el.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának gazdaságvédelmi osztályvezetője, Papp Csaba alezredes bejelentette, hogy nyomozást rendeltek el hűtlen kezelés gyanúja miatt a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium feljelentése alapján.

Az egyik ügyben a rendőrség szerint a minisztérium az előző vezetés idején 4 milliárd forintot fizettek ki a stadionok beléptető rendszerének kieépítésére, de a 38 stadinonból csak kettőben készült el a munka. A másik a Hódmezővásárhelyi uszoda, amelyet úgy segített 400 millió forintos támogatással és ugyanennyi garanciával a minisztérium, hogy a kiadásokra a gyanú szerint nem volt fedezet. Hasolnó okból vizsgálják a kaposávári atlétikai csarnok ügyét, ahol feltételezhetően szintén fedezet nélkül vállatak 60 millió forint erejéig állami garanciát a hitelfelvételre.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. A feljelentéseket. a Jánosi György vezette Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium még szeptemberben tette, azóta vizsgálták az iratokat.

Sajnos úgy tűnik, hogy sok év után megint olyan időket élünk, amikor a hatalmon lévők a politikai vitákat rendőri eszközökkel kívánják eldönteni - jelentette ki Deutsch Tamás , az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva. A Fidesz alelnöke, a volt sportminiszter hozzátette, "ezen nem csodálkozhatunk akkor, hogyha tudjuk, hogy az MSZP-SZDSZ kormány olyan országos rendőrfőkapitányt nevezett ki, aki ismerheti, milyen az: politikai megrendelésre rendőri eljárásokat indítani".

A volt sportminiszter kijelentette: az elmúlt négy évben egyetlen fillér közpénz nem tűnt el a minisztérium gazdálkodása, működése során.