A fővárosi megbetegedés után újabb agyhártyagyulladásos gyereket kezelnek kórházban, ezúttal Pécsett. A betegség tünetei: magas láz, torokfájás és hányás. A megbetegedések ellenére a szakemberek nem tartanak fertőzéstől.

A Pécsen ápolt négy és fél éves kisfiú minden előzetes panasz nélkül lett rosszul az óvodában, ahol egyszerűen összeesett az udvaron. A rendkívül magas lázas állapotban lévő gyereket előbb orvoshoz vitték, majd kórházba, ahol megjelentek a testén az agyhártyagyulladásra jellemző bevérzések.

A pécsi klinika illetékesei a Magyar Hírlapnak elmondták, utólag nem lehet megállapítani, hogy az agyhártyagyulladás B vagy C típusában betegedett-e meg a gyermek, mert már a vérvétel előtt antibiotikumos kezelést kapott. A fertőzés pontos kórokozója így valószínűleg már nem derül ki. A fiú állapota még szerdán délelőtt is rendkívül súlyos volt, de az orvosok szerint már túl van a közvetlen életveszélyen.

Időközben elrendelték a család és az óvoda összes dolgozójának és az oda járó gyerekeknek az antibiotikumos kezelését, és a környezet fertőtlenítését. A lapnak nyilatkozó szakemberek nem tartanak tömeges fertőzéstől.