A szokásosnál jóval több időbe telik kiérni a Ferihegyi repülőtérre szombat este, mert a vasúti jelzőberendezések meghibásodása miatt több helyen dugók alakultak ki a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi utat is keresztező vasúti átjáróknál.

Jelentősen lelassult a forgalom a vasúti átjáróknál Pestszentlőrinc és Vecsés között, miután szombat este meghibásodott a vasúti jelző és biztosítóberendezés. Az átjáróknál jelzőőrök irányítják az autósokat. A fénysorompók hiányában a vonatok csak lassan mennek, ezért jelentős torlódások alakultak ki az átjáróknál.

A vasútszakasz érinti a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út autósforgalmát is, ezért aki szombat este utazik el Ferihegyről repülőn, vegye figyelembe, hogy a szokásosnál jóval több időbe telik kiérni a repülőtérre. Késedelemmel kell számolniuk a Budapest-Cegléd között vonattal közlekedőknek is.

A MÁV Kavalecz Imre információi szerint a vasúti berendezések meghibásodását az okozta, hogy az egyik aluljáró építését végző munkások véletlenül átvágták a vasúttársaság kábeleit.