Pert indít a jó hírnév megsértése miatt Jánosi György ifjúsági és sportminiszter ellen Bodor András, az ifjúsági tárca volt közigazgatási államtitkára és Szabó László volt helyettes államtitkár. A közleményük szerint Jánosi György egy júliusi sajtótájékoztatón azt állította, hogy a leváltott állami vezetők felmentési idejük alatt két heti, 30 ezer kilométer autózásról szóló benzinszámlát kívántak elszámoltatni a minisztériummal.

A felmentett államtitkárok sérelmezik, hogy az őket méltatlan helyzetbe hozó vádakat a miniszter nem helyesbítette, holott erre levélben is kérték őt - derül ki a közleményben. Bodor András és Szabó László keresetükben azt kérik, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság tiltsa el Jánosi Györgyöt a további jogsértésektől és kötelezze elégtétel adására a nyilvánosság előtt.

A felmentett állami vezetők fejenként százezer forint kártérítés megfizetését is kérelmezik, az összeget megítélése esetén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlanák fel - tartalmazza a közlemény.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága csütörtökön nyomozást rendelt el Jánosi György sportminiszter feljelentésére hűtlen kezelés alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen. Jánosi a feljelentés mellett eljárást rendelt el Bodor András előző közigazgatási államtitkár, valamint a kifogásolt döntéseket előkészítő gazdasági vezetők ellen.