Az MDF parlamenti képviselőcsoportja nagy többséggel Herényi Károlyt választotta frakcióvezetőjének vasárnap. A 23 tagú frakcióból 15-en voksoltak Herényi Károly mellett, volt ellenszavazat, tartózkodás illetve egy érvénytelen voksolás. Hende Csaba nem vett részt a frakcióülésen.

A frakcióülést követő sajtótájékoztatón Herényi Károly azt hangsúlyozta, hogy a képviselőcsoport stílusa azonos lesz azzal a politikával, amelyet Dávid Ibolya pártelnök és az MDF vezetése képvisel. - Mindenképpen igazodni fogunk az ország legnépszerűbb politikusa által képviselt politizáláshoz - hangoztatta az MDF új frakcióvezetője. Hozzátette: változatlanul a jobbközép keresztény, konzervatív, nemzeti elkötelezettségű irányvonalat képviselik.

- Politikai ellenfeleink a parlamenti patkó másik oldalán ülnek - jelentette ki Herényi Károly. A frakcióvezető leszögezte: az MDF megerősödése a jobboldal megerősödését jelenti.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke, aki nem vállalta el a jelöltséget a frakcióvezetői posztra, újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: nagyon sok olyan képviselőtársa van a frakcióban, akik már bizonyítottak, alkalmasak és felkészültek, ezért javasolta, hogy közülük válasszanak frakcióvezetőt. - Ez nem egyszemélyes párt, most nem tartom célszerűnek, hogy ugyanaz a személy töltse be a pártelnöki és a frakcióvezetői posztot - hangsúlyozta Dávid Ibolya.

A pártelnök szerint, az hogy Herényi Károlyt igen nagy többséggel választották meg frakcióvezetőnek azt is bizonyítja, hogy a képviselőcsoport egységes. Font Sándor megerősítette, hogy a jövőben is frakcióvezető-helyettesként kívánja segíteni a képviselőcsoport munkáját. A frakcióvezető-helyettes tájékoztatást adott arról, hogy Herényi Károly jegyzői helyét a jövőben Balogh László tölti be, Balsai István pedig az Országgyűlés Foglalkoztatási Bizottságának vezetője lesz, a bizottsági elnöki posztról leköszönő Medgyasszay László helyett.

A képviselőcsoport vezetőjének megválasztására azért került sor, mert a korábbi frakcióvezető, Balsai István lemondott tisztségéről.