A Magyar Állandó Értekezlet ülésén megállapodtak arról, hogy decemberben módosul a határon túli magyarok kedvezményeiről szóló törvény. A státustörvényben többek között bővítik az oktatási-nevelési támogatásban részesülők körét.

Konszenzussal zárult a Magyar Állandó Értekezlet ülése vasárnap, a tanácskozáson megvitatott zárónyilatkozatot valamennyi résztvevő szervezet képviselői aláírták.

Az egyeztetésen részt vettek a parlamenti pártok képviselői. A kormány képviseletében pedig Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. Az államtitkár a tanácskozást sikeresnek értékelve arról beszélt, a megállapodásnak köszönhetően az Országgyűlés várhatóan decemberben módosítani fogja a határon túli magyarok kedvezményeiről szóló törvényt. Eszerint a többi közt bővítik az oktatási-nevelési támogatottak körét, így a jogszabály elfogadását követően minden határon túl élő gyermek után jár majd a támogatás. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a munkavállalókra a külföldiek magyarországi foglalkoztatásának engedélyezésére vonatkozó általános szabályokat kell alkalmazni. Ez alapján három hónap helyett egy évre kapnák meg az engedélyt.