Repülőgépeket, sárkányrepülőket és egy autót rongáltak meg ismeretlenek a Zalakaros melletti repülőtéren. A rongálók betörtek a reptér személyzeti épületébe és a hangárba is, de nem kímélték a szabadon álló két AN-2-est sem. A kár mértéke több millió forint.

Több milliós kárt okoztak azok az ismeretlenek, akik az elmúlt napok során behatoltak a Zalakaros melletti repülőtér hangárjába, és megrongálták az ott álló repülőgépeket. Az elkövetők feltörték a reptér személyzeti épületét, valamint a repülőgépek tárolására szolgáló hangárt - tudatta be az ORFK honlapján.

A hangárban álló különböző repülőgépeknek, sárkányrepülőknek megrongálták a birkolatát és a műszerfalait. A helyiségben ált egy személyautó is, ennek betörték az ablakait. A reptéren szabadon álló két AN-2-es repülőgépet sem kímélték. Ezeknek felfeszítették az ajtaját és súlyosan megrongálták őket.

A keletkezett kár pontos értéke még ismeretlen, csak becsülni lehet, mivel a helyszíni szemle még folyamatban van, és csak ezután tudnak erről nyilatkozni a tulajdonosok, illetve a repülőtér üzemeltetői.