Takarékossági okokból kevesebb papírt használhatnak október elejétől a Fővárosi Bíróságon, ezért az ítéletek írásakor 12-es betűméret a maximum megengedett. Emellett számtalan megszorító intézkedést vezettek be: este hatkor leoltják a lámpákat, irodaszereket csak alig rendelhetnek, és elmaradnak a nagytakarítások is.

Október elsejétől az év végéig spórolnia kell a Fővárosi Bíróságnak, mert 300 millió forintos költségvetési hiányt halmozott fel. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanácstól 250 milliós segítséget kaptak, az ötvenmilliót pedig a megszorító intézkedésekkel szeretnék kigazdálkodni. A Fővárosi Bíróság elnöke ennek érdekében takarékossági utasításokat tett közzé: spórolni kell a papírral, irodaszerekkel, az árammal és a takarítási költséggel is. A kevesebb papírhasználatot azzal próbálják elérni, hogy az ítéletek indoklásában nem használhat senki 12-es betűméretnél nagyobbat.

Este hat óra után lekapcsolják a villanyokat, csak néhány égő világíthat a folyosókon - mondta az [origo]-nak Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság sajtófelelőse. A nagytakarítások is elmaradnak az év végéig, és a dolgozók által igényelhető segélyeket is letiltották.