Felmentette beosztásából az ercsi rendőrőrs vezetőjét a dunaújvárosi rendőrkapitány; a vizsgálat megállapította, hogy a rendőrök mulasztást követtek a múlt héten megfojtott 13 éves lány ügyében.

Ercsiben november 13-án egy 17 éves fiú szerelemféltésből megfojtotta 13 esztendős volt barátnőjét, majd a kislány holttestét egy lakatlan romépületben rejtette el. A tragédiát követően a kislány édesanyja állította: a bűncselekményt megelőzően két alkalommal is feljelentést tett, mivel a fiú - aki nem tudott belenyugodni a kapcsolat megszakadásába - többször is bántalmazta, megharapta és megütötte a gyermeklányt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el. Eredménye igazolta, hogy a kislány édesanyja először október 21-én, majd még egy alkalommal tett büntető feljelentést az ercsi rendőrőrsön. A vizsgálat megállapítása szerint "az intézkedés megtételére köteles rendőrök az ügyben nem tettek meg minden szükséges és tőlük elvárható intézkedést". Ezért a megyei rendőrfőkapitány a mulasztó rendőrök közül kettővel szemben jelentési kötelezettség megszegése vétség alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett, s szakszerűtlen munkavégzés miatt fegyelmi eljárást indított.

Szakszerűtlen munkavégzés miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek további két rendőrrel szemben. A dunaújvárosi rendőrkapitányság vezetője pedig hétfőn felmentette vezetői beosztásából az ercsi rendőrőrs parancsnokát.