Nagyfeszültségű vezetékek gyulladtak ki a Fővárosi Vízművek Váci úti telephelyén, a helyiségben két robbanás is történt, de a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. A kár több millió forint. A tűzoltásról videofelvétel is készült, melyet megnézhet a cikkben található linkre kattintva.

Forrás: ORIGO
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, amely a Fővárosi Vízművek újpesti telephelyén keletkezett egy gépház pincéjében, egyelőre ismeretlen okokból. A tűzoltóság tájékoztatása szerint a gépházban található nagyfeszültségű elektromos vezetékek gyulladtak ki.

A helyiség teljesen kiégett a benne lévő kábelekkel és berendezési tárgyakkal együtt. Az oltás folyamán két robbanás is hallható volt, ekkor kábelfejek robbantak fel - közölte Molnár Péter a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Az oltást csak késve tudták megkezdeni a 25 kocsival és 78 emberrel kiérkező tűzoltók, mivel a vezetékeket áramtalanítani kellett, és ez elhúzódott. Emiatt egy időre hatalmas fekete füst borította el a környéket, amely egyes jelentések szerint még a városból is látszott. Az első becslések szerint a tűz okozta anyagi kár több millió forintra tehető. Emberélet - a tűzoltókén kívül - nem volt veszélyben.

A Vízművek sajtószóvivője, Péterffy Gábor elmondta az [origo]-nak, hogy személyi sérülés nem történt, és a főváros vízellátását sem befolyásolja a 4-es gépházban kitört tűz.